Jurnalul intim al lui Yasmine cenzurat de Facebook

5 septembrie 2016

Jurnalul intim al lui "Dirty Yasmine", unul dintre personajele feminine din filmul "#Selfie69", regizat de Cristina Iacob, sequel-ul celui mai bine vândut lungmetraj românesc din 2014, a primit interdicţie să fie promovat pe pagina de Facebook a filmului, din cauza conţinutului prea liber al mesajului.

După ce promovarea afişului mult-aşteptatului #selfie69 a fost interzisă de Facebook, senzualul Jurnal nepudibond al lui ”Dirty Yasmine”, unul dintre personajele feminine din #selfie69, are aceeaşi soartă. Producătorilor filmului li s-a interzis boostarea/promovarea pe pagina de facebook (facebook.com/SelfieYourMovie) a primei pagini din jurnal, proaspăt scrise ieri, din aceleaşi motive de conţinut prea liber.

Fanii care se încăpăţânează (şi bine fac! (sic)) să citească jurnalul lui ”Dirty Yasmine”, o pot face pe www.insideyasmine.ro, sub titlul: ”Yasmine se dezbracă de ea!”

#selfie69, regizat de Cristina Iacob, este continuarea celui mai bine vândut film românesc al anului 2014, #selfie şi va fi lansat în cinematografe de ZAZU Film toamna aceasta.

”‘For fuck’s sake, what have you done, you bloody fuckheads’! Probabil că aşa o ard pe slang după Brexit mulţi dintre englezii care au votat – alas, in fucking vain – ”Remain”! Cu aceeaşi voluptate pătimaşă, dar umbrită de gustul amar al înfrângerii, or exclama şi francezii ”putaine de merde”, după ce portughezii le-au suflat Cupa Europeană chiar de sub Turul Eiffel!

”Fuck off” zbiară cu năduf milioane de americani la adresa lui Donald Trump, de pildă! Da, acei americani, care au reinventat slang-ul şi inventat facebook-ul... Cât despre folosirea slang-ului cu scopul unei intense evocări stilistice a unei memorabile experienţe erotice – presărate cu mult umor - se recomandă atenta şi plăcuta studiere a uneia dintre cele mai ”cuminţi” pagini de pe facebook, Urban Dictionary…

Or, toate aceste exprimări în şi de argou ale furiei apar ipostaziate ca postări în facebook-ul nostru cel de toate zilele şi nopţile.

”Bovaricul” jurnal al lui ”Dirty Yasmine”, una dintre protagonistele mult-aşteptatului #Selfie69, a fost semi-cenzurat*, de la boostare/promovare, de cerberii facebook. Asemeni unui Bukowski feminin, Yasmine îşi relatează trăirile, senzaţiile, emoţiile şi orgasmele multiple într-un stil foarte evocator. Fără falsă ipocrizie sau pudibonderie, jurnalul ei intim nu face rabat la slang, aşa că fanii personajului şi ai celui mai de succes film din 2014 – #Selfie, precum şi ai celui mai aşteptat film din 2016, #Selfie69 – se pot înfrupta cu maximă ”plăcere vinovată” din variaţiuni explicite ale ”F”-word-ului în faina versiune neaoşă a limbii române.

Aşa că, până depăşeşte faza obsesiv-compulsivă de ”Fuck Slang”, demnă de ”Brigada Moravuri” sau de ”PORN.HABotnicii”, Dirty Yasmine şi toate celelalte personaje din #Selfie69 îi reamintesc altminteri bunului lor partener FACEBOOK un detaliu picant!
Picant cât o plăcere vinovată a celor mai mulţi dintre utilizatorii săi, şi anume că numele celei mai mari şi mai tari reţele de socializare din lume începe cu aceeaşi literă faină ca mult hulitul şi mult iubitul ”F”-word…”

"Facebook a lovit din nou! De fapt, Facebook nu prea mai are simţul umorului", spune Cristian Şimonca, the-one&only-Otravă, specialist în social media (bloguluotrava.ro). "Probabil că există un algoritm care pur şi simplu când dă de un cuvânt blochează postarea respectivă. Interesant e că nu există o explicaţie concretă pe care Facebook ar putea să o dea pentru niciun caz în parte. Toată lumea e luată la "pachet". Ştim ca am folosit cuvinte mai colorate, însă până la urma aşa vorbim cu toţii în viaţa de zi cu zi. Mai râdem şi noi... măi Facebook?", întreabă retoric Otravă.