11 afişe inedite pentru #selfie69

14 septembrie 2016

Lansarea mult aşteptatului film #selfie69, regizat de Cristina Iacob, prilejuieşte totodată o nouă premieră absolută în universul cinematografic din România. Astfel, pentru prima oară în istoria filmului românesc, un lungmetraj va fi promovat, alături de afişul clasic, general, şi prin intermediul a 11 character posters, afişe stilizate cu 11 personaje ale filmului. Fiecare dintre aceste afişe personalizate în funcţie de specificul rolului fiecărui actor este o mică bijuterie grafică în sine.

“Am simţit că de data asta actorii meritau să fie singuri pe câte un afiş!“, spune Cristina Iacob. “Veţi vedea în film de ce. Sunt real stars! Fiecare afiş este legat de personajul din film şi ascunde un mesaj. Am lucrat la ele împreună cu o echipă de profesionişti, Safe Frame, timp de mai multe săptămâni.

De exemplu, Roxi, care este social network addict, are pus celebrul filtru masquerade, cu lacrimi de râs. Răzvan Vasilescu are iarbă verde de jur împrejur, dacă tot caută să cumpere 1 kilogram... Toate, împreună, arată că o să ne distrăm văzând acest film, din 16 septembrie, în cinematografe.”

Singurul numitor comun al afişelor este convenţia ritualului 69. În rest, fiecare vizual este customizat pe specificul rolului.
În România, stilul acesta a fost adus odată cu Nymphomaniac al lui Lars von Trier, ca referinţă post-modernă, iar printre cele mai cunoscute producţii care au editat character posters este referinţa clasică Reservoir dogs, al lui Tarantino. #selfie69 scoate un pachet de afişe cu un extra twist. Îl faci, nu-l faci, vremea lui 69 trece, dar oricând poţi să ţi-l pui pe perete.

Cele 11 afişe stilizate:

Crina Semciuc este Yasmine. Copilul de bani gata care a primit tot ce şi-a dorit vreodată, mai puţin dragostea. În #selfie69 simte asta mai mult ca oricând şi decide să îşi ia singură iubirea.

Vlad Logigan este Magi, băiatul bun care are mereu o glumă la el. Ca şi fetele, şi el vrea să găsească dragostea adevărată.

Olimpia Melinite este Roxi, fata care îşi doreşte o dragoste ca în The Notebook. Dependentă de facebook şi în căutarea propriei voci artistice, Roxi caută dragostea în cele mai neaşteptate locuri.

Flavia Hojda este Ana, fata cuminte şi devreme acasă. Este sigură că are deja iubirea adevărată, dar suprizele se ţin lanţ pentru ea.

Alex Călin este Brain, creierul tuturor operaţiunilor făcute de gaşca băieţilor. În timp ce fetele aleargă după iubire, el aleargă după rachetă. Şi de racheţi.

Levent Sali este Mihai. Băiatul de cartier care îşi arată latura sensibilă şi aduce adrenalina în gaşca de băieţi.

Răzvan Vasilescu este Nea Ceauşu, tatăl Anei. Îmblânzit de Cecilia, Nea Ceauşu experimentează noi stiluri de viaţă şi îşi testează limitele.

Alina Chivulescu este Cecilia, mama lui Roxi. Hotărâtă ca fica ei să nu repete greşelile sale din tinereţe, Cecilia face tot posibilul să îi strice planurile. 

Alex Bogdan este unul dintre racheţii care le fac zile fripte băieţilor. El implementează cu mână de fier zicala ”Cine iubeşte, plăteşte”.

Răzvan Fodor este Sergiu, proful de istorie şi fostul iubit al lui Yasmine. Obsedată de ce simte pentru el, Yasmine reuşeste din nou să îl ia prin suprindere.

Codin Maticiuc este unul dintre bărbaţii interviaţi de Yasmine pentru ”job-ul” de soţ. Ca purtător de cuvânt al bărbaţilor bucureşteni, Codin reuşeşte să facă valuri.

Cele 11 character posters sunt unice şi fiecare are povestea lui, în funcţie de personaj. Împreună redau universul #selfie69, aşa cum este el: neaşteptat şi plin de adrenalină.